بابت تاخیر در پاسخ سوال ها عذر میخوام امیدوارم از ساعت نوشتن این پست ها بدونین که کی وقت میکنم بتونم سوال ها رو جواب بدم
نقل قول:
نوشته اصلی توسط حسین
سلام حسام خان
خیلی ممنون که دانستهاتون رو به اشتراک می زارید. 
یه چند تا سئوال داشتم خواستم بپرسم.
من با این ذخیره کاهش ارزش سرمایه گذاریها یه کم بیشتر از کمی مشکل دارم
1. این عدد که زیر صورت وضعیت پرتفوهای می آید اصلا از کجا بدست می اید. منظورم ذخیره کاهش ارزش سرمایه گذاریها هست
2. شما از کجا می فهمید این جزء سرفصل بلند مدت هست یا کوتاه مدت. مثلا از کجا فهمیده می شه این عدد زیر صورت های ونیکی جزء سرفصل بلند مدت هست و برای وصنعت جزء سرفصل کوتاه مدت.
3. اصلا دونستن این مسئله که این ذخیره کوتاه یا بلند مدت هست چه تاثیری تو ان ای وی داره؟
4. این ذخیره چه زمانی برگشته می شود هم ذخیره کاهش ارزش سرمایه گذاریهای بلندمدت و هم ذخیره کاهش ارزش سرمایه گذاریهای کوتاه مدت
5. اصلا چرا شرکت ها ملزم به گرفتن ذخیره هستند
پیشاپیش ممنونم
|
پیمان جان زحمت سوالای شما رو کشیدن ،فقط 2 تا نکته اضافه کنم :
در مورد سوال 2 همونطور پیمان گفت در گزارش حسابرسی میاد
در سرفصل سرمایه گذاریهای کوتاه مدت و بلند مدت ذخایر احتمالی اخذ شده ذکر میشود و در آنجا ذکر میشود که ذخیره اخذ شده مربوط به سرفصل بلند مدت است یا کوتاه مدت
در مورد سوال 5 اگر در سرفصل کوتاه مدت باشد طبق استانداردهای حسابداری ملزم به اخذ ذخیره هستند ( در صورتی که ارزش روز در پایان سال مالی کمتر از تمام شده باشد) اما در مورد سرفصل بلند مدت بنابر تشخیص شرکت که آیا شرکت سرمایه پذیر پتانسل افزایش تا رسیدن به بهای تمام شده دارد یا نه اخذ میشود مثلا ممکن است شرکتی ، شرکتی دیگر به به ارزش 40 میلیارد خریده و حالا در پایان سال مالی ارزش اون به 4 میلیارد رسیده اما شرکت تشخیص میدهد ارزش ذاتی شرکت خریداری شده بسیار بالاتر است و احتمال رشد تا قیمت خریداری شده وجود دارد ( این مثال مربوط به شرکت صدرا در خرید 35٪ آذرآب بود که وجود یک دهم شدن اون باز هم ذخیره نگرفت و امروز میبینیم که درست تشخیص داده بود وذخیره لازم نبود)
نقل قول:
نوشته اصلی توسط بورسباز
امكانش هست درباره ارزش جايگزيني شركت ها هم توضيح دهيد؟ روش و فرمول محاسبه آنها؟ چقدر در تحليل ها ارزشمند است؟
بعد هم اونقدر كه تحليل تكنيكال شناخته شده است حداقل براي من سر فصلهاي بنيادي شناخته شده نيست. امكان دارد سر فصلهاي تحليل بنيادي را بطور خلاصه بيان كنيد؟
|
ارزش جایگزینی یک شرکت یعنی اگر همین امروز بخواهیم یک شرکت دقیقا مشابه شرکت مورد نظر تاسیس کنیم چه میزان هزینه لازم است.
مثلا میخواهیم ببینیم اگر بخواهیم شرکتی به اندازه فولاد مبارکه با این مقدار ظرفیت و سرمایه گذاری انجام شده تاسیس کنیم چه میزان هزینه خواهد شد، به عبارتی میخواهیم یک برادر دوقلو برای شرکت مورد نظر ایجاد کنیم هزینه ای که می کنیم برابر با ارزش جایگزینی خواهد بود
ارزش جایگزینی چه استفاده ای داره ؟
ارزش جایگزینی برای تحلیل ارزش بازار (market value) یک شرکت میتونه موثر باشه که ببینیم اگر ارزش بازار اختلاف خیلی فاحشی با ارزش جایگزینی داشته باشه و شرکت سوددهی مناسب و رو به رشدی داشته باشه میتونه در ارزش گذاری سهم موثر باشه
یکی از نکته هایی که باید در ارزش جایگزینی مورد توجه قرار بگیره میزان فروش و سود خالص هست مثلا ارزش جایگزینی در مورد شرکتی که 100 میلیارد ارزش جایگزینی ولی 10 میلیارد فروش سالیانه داره مصداق پیدا نمیکنه مثلا در مورد شبریز 140 تومانی مصداق داشت که هم ارزش جایگزینی بالایی داشت هم فروش بالا
ویا ارزش جایگزینی در مورد شرکتی که سود بالایی هم داره نباید زیاد مورد توجه باشه مثلا کارخانه های گلگهر و چادرملو که ارزش جایگزینی بسیار پایینی دارند ( کگل برای طرح 5 میلیون تنی گندله کمتر از 400 میلیارد تومان هزینه کرد در حالیکه همین روزا ارزش بازارش به 4000 میلیارد خواهد رسید) و حتی فروششون به نسبت ارزش بازارشون کم هست اما چون سود خالص خوبی دارند و چشم انداز روشنی دارند همچنان مورد توجه بازار هستند ٰ لذا برای اینگونه شرکتها هم نباید ارزش جایگزینی مهم تلقی بشه
اما در کل همیشه و همیشه برای یک تحلیلگر بنیادی چیزی مهم تر از محاسبه سود شرکت( و چشم انداز سود سالهای آتی) نمیتونه در ارزش گذاری قیمت سهم باشه م این سود سهمه که نمودار سهم رو در بلند مدت نقاشی میکنه
تحلیل بنیادی متاسفانه خیلی عمیق تر و گستره تر از تحلیل تکنیکال هست الحمدولله این روزا همه با خوندن یک کتاب 200 صفحه ای و یک نرم افزار تکنیکال تحلیلگر تکنیکال شده اند

برای همین سرفصل هاشو بخوام اینجا توضیح بدم 3 ماهی کار میبره
نقل قول:
نوشته اصلی توسط hosein
حسام جان سلام
راستش یکمی قاطی کردم
ببین سوال من این بود که این ذخیره با کم و زیاد شدن eps رو هم تغییر میده.شما در پاسخ 2 فرمودی که این ماهیت فیزیکی نداره که در همانجا و در پاسخ 4 هم اشاره کردی به اینکه در سر فصل هزینه ها محاسبه میشه پس عملا روی eps تاثیر گذاره.
لطفا اینو توضیح بدید.
با تشکر
|
سلام دوست عزیز ،
بله ذخیره با ازاد شدن و گرفته شدنش سود هر سهم رو نیز تغییر میده منظورم از اینکه ماهیت فیزیکی نداره یعنی در جریان نقدینگی شرکت تاثیری نداره چون عملا سود و زیانی در قالب تغییر نقدینگی شناسایی نمیشه ( مثال هم زدم شما 100 میلیون سهم میخری میشه 80 میلیون و هنوز اون رو نفروختی اما در صورت سود و زیان خودت درج میکنی که 20 میلیون ضرر دادم و سال بعد 80 میلیون میشه 95 میلیون و شما درج میکنی 15 میلیون سود کردم .....متوجه شدین ؟)